Serdelek otrzymany z mięsa indyka, tłuszczu wieprzowego i przypraw, został wzbogacony o wielonienasycone kwasy tłuszczowe z grupy Omega-3. Odwrotnie do większości serdelków, 2/3 składu to mięso, 1/3 to tłuszcz. Kresowiak jest pierwszą wędliną w Polsce z dodatkiem kwasów tłuszczowych Omega-3. Kwasy te są niezbędne do prawidłowego rozwoju organizmu człowieka, a w szczególności małych dzieci, zwiększają one także działanie układu odpornościowego. Kresowiak produkowany jest tradycyjnymi metodami bez udziału jakichkolwiek substancji zwiększających wydajność, zmieniających smak lub barwę. Wędzony jest w tradycyjnej wędzarni, opalanej drewnem liściastym.

 

Wartość odżywcza i energetyczna 100g: 964 kJ/233 kcal; białko 11,9 g, węglowodany 0,6g , tłuszcz: 20,3 g.